Retour à l'aperçu

Mijn eerste jaar AllPhi

Par Jeroen

AllPhi Culture

May 2022

Mijn persoonlijke ambitie in het overstappen naar IT was om meer voldoening uit mijn job te halen. Ik kan intussen met plezier zeggen dat ik die voldoening heb gevonden en daarvoor ben ik AllPhi dankbaar. Daarom deel ik nu na mijn eerste jaar AllPhi, in deze blog, mijn verhaal.

Hoe ik AllPhi leerde kennen

Ik leerde AllPhi kennen tijdens mijn opleiding als .NET developer. Er was een beginnende consultant van AllPhi die zijn stageproject voor onze groep kwam voorstellen. Hieruit kon ik opmaken dat hij veel geleerd had op korte tijd. Ook wist hij te vertellen dat hij de kans kreeg om in een opleidingstraject te starten na zijn stage. En toen ik zelf op zoek moest gaan naar een stageplek, werd ook door onze docent aangeraden dat AllPhi een goede keuze zou zijn omwille van de goede begeleiding. AllPhi had dus al mijn interesse gewekt, nog voor ik er was langs geweest.

Stage

Het was zover, ik moest op zoek naar een stageplek. En dit in het midden van de coronacrisis… Ik begon met mailtjes te sturen naar heel wat bedrijven, waaronder ook AllPhi, om een stageplek te vinden. Dit was geen sinecure, want veel bedrijven namen geen stagiairs aan in deze periode. Gelukkig was dat buiten AllPhi gerekend. Ik kreeg de kans om langs te gaan en mijzelf voor te stellen. Mijn eerste gesprek met Laura (Regional Consultant Coördinator) voelde meteen vertrouwd aan en gaf me direct een goed gevoel bij AllPhi als bedrijf. Enkele dagen later kreeg ik te horen dat ik in een stagetraject van 6 weken mocht starten.

Na die 6 weken stage had ik veel bijgeleerd op zowel technologisch als persoonlijk vlak. Er werd tijdens dit traject ook gekeken naar mijn persoonlijk welzijn en hoe ik me voelde binnen het bedrijf. AllPhi luisterde naar mijn verhaal en durfde zichzelf in vraag stellen in functie van een nog beter verloop van mijn traject. Ik kreeg ontzettend veel tips van de RUM (Regional Unit Manager) en werd geholpen door mijn collega’s waar mogelijk. Dit soort cultuur binnen een bedrijf was een openbaring voor mij en kon ik enorm appreciëren.

Opleidingstraject

Het einde van mijn stage kwam in zicht in kreeg ik heuglijk nieuws. AllPhi gaf mij de kans om via een opleidingstraject van 3 maanden te starten als .NET Consultant. Hier was ik heel blij mee. Die eerste werkdag was er één waar ik echt naar uitkeek. Ik ging een aantal bekende gezichten terugzien en zou kennismaken met nieuwe collega’s die in hetzelfde traject bij AllPhi zouden opstarten, waarvan ik al iemand kende vanuit mijn opleiding. De sfeer in de groep zat meteen goed.

Al snel werd ons de opdracht uitgelegd. We moesten een fleet-management project maken met een CQRS pattern. Stap 1: functionele analyse. Dit wil zeggen dat we van allemaal losse voorwaarden en verwachtingen een geheel moeten maken. Zoals bijvoorbeeld, een bestuurder kan een tankkaart gebruiken, maar kan hij er maar 1 hebben of ook meerdere? Of andersom, een tankkaart kan gebruikt worden door 1 bestuurder of ook door meerdere? Dus een Many-to-Many, One-to-Many of andere verbanden leggen. Dit mochten wij dan zelf bepalen, of zoals de RUM dat zo mooi zei: “Je mag de pet van de gebruiker opzetten.” Er werd ook aandacht besteed aan Clean Code, zodat je makkelijk je code kan lezen en aanpassen. Enkele technologieën waarmee we in aanraking kwamen waren Entity Framework, Dapper, API met Mediatr Pattern. De frontend was zelf te kiezen door iedereen. Zelf koos ik voor Blazor, anderen gingen voor Angular of React. Hierin kreeg je de vrijheid om je eigen interesses te volgen.

Gedurende dit opleidingstraject werd er opnieuw aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling op basis van regelmatige gesprekken. Onze RUM kwam op regelmatige tijdstippen de dev room binnen om echt les te geven aan de groep en onze vragen te beantwoorden. Onze code werd ook regelmatig geprojecteerd en in groep bekeken, dit was zeer leerrijk. We hadden allemaal dezelfde opdracht, maar uiteindelijk was iedereen zijn oplossing toch verschillend. Dat vind ik ook het mooie aan de job, je hebt nooit één exacte oplossing, maar er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.

Op het einde van het traject moesten we een demo geven van onze gemaakte applicatie aan de RUM en RCC. Dit was heel welkom, want de feedback die ik hieruit kreeg bleek al snel opnieuw van pas te komen.

Mijn eerste project

Tijdens het laatste deel van mijn opleidingstraject bij AllPhi werd er ook al uitgekeken naar een 1ste project waarop ik zou kunnen starten. Hiervoor werd er een opdrachtprofiel samengesteld. Dit rust op drie pijlers, de eerste is de technologieën waar je graag mee wilt werken, de tweede is de werkomgeving zoals bijvoorbeeld de sector of de grootte van het team en de derde is de reistijd naar de klant. Deze pijlers kon ik zelf een percentage geven dat gelijk staat aan hoe belangrijk ik die zaken vind in een project bij een klant. Deze percentages moeten dan samen op 100% uitkomen en daar ging sales dan mee aan de slag om voor mij het ideale project te zoeken. Maar in mijn geval is dit nog net iets anders verlopen.

Toevallig zag ik bij sales op het whiteboard het bedrijf Besix Infra staan en dat vond ik heel interessant. Ik heb in het verleden als calculator in de wegenbouw gewerkt en heb nog steeds voeling met die sector. Ik ben hierover met sales in gesprek gegaan en eigenlijk is vanaf toen alles redelijk snel gegaan. Slechts twee weken later kon ik daar beginnen aan een soort van inlooptraject waarbij ik werd begeleid door een AllPhi-collega Jesse die daar al enkele jaren werkt. Hij heeft mij vanaf dag 1 heel goed begeleid en stond altijd klaar voor mij om hulp te bieden. Hij had een applicatie gemaakt voor het tekenbureel binnen Besix. Mijn taak was om het ontbrekende beheersysteem van de applicatie te programmeren. De frontend werd in Blazor gemaakt en hierin had ik mij in mijn opleidingstraject al kunnen verdiepen. Wanneer het beheersysteem klaar was, moest ik een demo geven aan de werknemers van het tekenbureel. Ook dit had ik tijdens mijn opleidingstraject al eens moeten doen en dat zorgde ervoor dat ik mezelf goed kon voorbereiden.

Door omstandigheden heb ik dit project toen moeten afronden, maar niet veel later kwam sales opnieuw met een opportuniteit. En ja, opnieuw bij Besix Infra. Ik was heel blij dat Niels (Sales Representative) de moeite heeft gedaan om mij daar terug een opdracht te kunnen aanbieden. Ik voel me daar goed in het bedrijf en vind het echt een meerwaarde dat ik deze twee interesses (wegenbouw en IT) kan combineren.

AllPhi evenementen

Het is niet alleen werken bij AllPhi maar er worden ook geregeld evenementen georganiseerd. Mijn eerste evenement, nog als stagiair, was een online Hackaton. We werden in groepen verdeeld op Teams en moesten allerlei puzzels en opdrachten oplossen en de groep met de meeste punten won. Daarna was er nog een online dj-set voorzien waar we van konden genieten samen met een drankje en hapje dat AllPhi had opgestuurd. Andere fijne evenementen waren de viewing party van de .NET Conference samen met een aantal collega’s op kantoor (inclusief pizza’s), Bar Crawls en een Game Lounge. Die laatsten zullen wel voor zich spreken denk ik…

Natuurlijk zijn er ook de meer informatieve events, zoals de personeelsvergadering waarin wij als werknemers zelf een actieve rol hadden. We werden in groepen verdeeld en mochten brainstormen over wat er aan AllPhi zou kunnen verbeteren. Dat je zelfs als stagiair mee mag doen aan zulke events zegt veel over AllPhi vind ik. Je wordt meteen in het team opgenomen en ze beschouwen je als een vaste medewerker.

Terugblik op mijn eerste jaar AllPhi

Ik ben nu iets meer dan een jaar bij AllPhi en mijn algemene bevindingen zijn zeer positief. Het is een tof consultancy bedrijf waar ik me meteen thuis kon voelen. Als junior .NET developer kan ik zeggen dat het een geweldige plek is om je carrière te starten. Dit door de begeleiding die ze voorzien doorheen heel je traject. Je leert enorm veel bij, iedereen op zijn eigen niveau en tempo.

Ook de ontwikkeling op persoonlijk vlak vind ik een belangrijk aspect. Ik voel mezelf in de job groeien door de begeleiding en ondersteuning die ze mij geven. De evenementen zijn een ideaal moment om de collega’s te leren kennen, want in je dagelijkse job kom je weinig met hun in contact omdat ze vaak op een ander project werken.

Bedankt AllPhi dat jullie mij deze kans hebben gegeven. Ik ben fier dat ik AllPhi mag vertegenwoordigen en haar goede naam kan uitdragen.

Application Logging – “That warm fuzzy blanket for when production doesn’t behave” Thumb

Par Steven Hillaert

Nov 2023

Application Logging – “That warm fuzzy blanket for when production doesn’t behave”

Whenever I see a codebase that has logs, I feel safe. Because when things start to break, I know I’ll have data to help me fix it.

Enabling (as) the next generation software developers Thumb

Par Ruben Verheyen

Oct 2022

Enabling (as) the next generation software developers

Wij zijn allemaal AllPhi. Ieder van ons maakt deel uit van het grote geheel en kan vanuit z’n eigen positie z’n steentje bijdragen. En wanneer we er bewust ...

AllPhi Culture
.NET MAUI, a bright and shiny new bit of technology Thumb

Par Mathias Peene

Aug 2022

.NET MAUI, a bright and shiny new bit of technology

What’s my next experience with MAUI? I’m probably going to continue playing around with the MonkeyFinder application, just to get to know the framework ...

.NET Core .NET Standard
Cache primary btn default asset Cache primary btn hover asset Cache white btn default asset Cache white btn hover asset